Inspirujące historie kobiet osiągających sukcesy w biznesie.
Koronnymi czynnikami smaku w winogronie są cukry, kwasy i polifenole. Te trzy związki dają winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwasowy i gorzki. W dowolnym lub razie, istnieje znacząca ilość substancji w gronach, które zapewniają smak. Substancje te są aktualne w znikomych liczbach (mierzonych w pewnych sytuacjach w milionowych częściach). Wszystkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, określany, jako smak doniosły. Smak podstawowy znamionuje każdą odmianę winorośli. Większa część składników smakowych znajdują się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Dlatego istotne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia fundamentalnego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest charakterystycznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie kiedy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, jednakowoż inny bukiet.
1. Tutaj
2. Wejdź
3. Sprawdź to
4. Czytaj dalej
5. Sprawdź to Jak rozwijać umiejętności programowania?